Kun je een hele regio one level up krijgen in digitale vaardigheden, zodat iedereen kan meekomen in een steeds veranderende wereld?

De Digitale Academie is een implementatie van Elphas.

De Digitale Academie heeft dit ten doel gesteld. Dat is natuurlijk een enorme opgave en hiervoor is onder andere een online omgeving nodig die deelnemers op een niveau kunnen inschatten en helpen naar het volgende niveau.

Door de ervaring die we hebben opgedaan met Elphas en het uitvoeren van de pilot Digitale Inclusie voor de Provincie Groningen was Alledaags een logische keuze om het platform in te richten.

Modules van Elphas

Samen met de Digitale Academie hebben we met behulp van een customer journey en aantal persona's de wensen beschreven. Daaruit volgde onder andere de conclusie dat de kern van de Digitale Academie bestaat uit het in kaart brengen van digitale vaardigheden (skills) en het daarna matchen met passend opleidingsmateriaal. Daarna hebben we gekeken welke Elphas modules aan deze doelen bijdragen. Een aantal zijn hier onder toegelicht.

toegepaste modules van Elphas

👉🏻 Quiz centre en tests

Deelnemers van het platform worden gevraagd om bij het aanmaken van account een intake test te doen. Om de digitale vaardigheden van deelnemers in kaart te brengen hebben we het Elphas Quizcentre ingezet. Hiermee kan je eenvoudig een test samenstellen. Deze test is gekoppeld aan een specifiek onderwerp, zodat deelnemers op basis van hun interesse (een onderwerp) getest kunnen worden. Daarna krijgen ze feedback op hun score.

👉🏻 Bibliotheek

De Digitale Academie wil de verzamelplaats worden voor al het opleidingsmateriaal rondom digitale vaardigheden voor het Noorden. Dit materiaal wordt in de bibliotheek binnen leerdoelen en categorieën aangeboden uit zeer diverse bronnen. De Digitale Academie heeft de mogelijkheid om zelf online trainingen te maken, maar kan ook via een LTI koppeling direct koppelen met externe opleiders. Zo is eenvoudig een enorme schaalgrootte te bereiken qua opleidingsmateriaal.

👉🏻 Custom Branding / White lable

Om een vloeiende gebruikerservaring te garanderen is Elphas in de huisstijl van Digitale Academy gestyled. Met een paar klikken in de instellingen is dit voor elkaar. 

Wat is er verder mogelijk?

De Digitale Academie is in deze fase gericht op het persoonlijk ontwikkelen van deelnemers, en niet op kennisdelen tussen deelnemers onderling. Door focus aan te brengen en richten op wat nu belangrijk is hebben we bijvoorbeeld Elphas Teams uitgeschakeld waarmee deelnemers eenvoudig via topics en chats onderling kennis kunnen delen binnen groepen. In een latere fase gaan we verkennen of dit waarde toevoegt. Daarnaast kan je met public profiles eenvoudiger personen vinden met kennis van bepaalde onderwerpen om zo kennis delen nog laagdrempeliger te maken.

Kracht van Elphas

In deze case, en ook in de pilot Digitale Inclusie, is de gecombineerde complexiteit van digitaal onderwijs, personeelstekort, talentontwikkeling in de regio, zowel binnen- als buiten organisaties, enorm. Met Elphas hebben we een eerste succesvolle stap gezet om die complexiteit terug te brengen naar een gebruiksvriendelijk product. Daar ligt de kracht van Elphas.