Kun je mensen helpen naar de juiste kansen om zich digitaal te ontwikkelen om zo mee te komen in een steeds veranderende wereld?

Opdrachtgever: Provincie Groningen

Iedereen toegang en iedereen mag meedoen.

Een belangrijk doel van de Nederlandse overheid is dat iedereen kan meedoen in de digitale samenleving. Daarin hebben sommige mensen extra hulp nodig. Inclusiviteit gaat over meer, namelijk het toeleiden en ontsluiten aan de juiste bestemming. 


Toegang is ook het bieden van overzicht in potentie en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Maar ook overzicht in welk aanbod (cursussen of trainingen) het beste bij jou past op dat moment, welke taken en dus welk werk je kan doen met de skills die je aan het ontwikkelen bent. Of de juiste loopbaanbegeleiding aangeboden krijgen als je niet zo goed weet wat je met jou skills kan bereiken. 

Aan de andere kant willen wij mensen niet lastig vallen met de vele financieringsmogelijkheden die er zijn, maar juist toegang geven zonder extra drempels of voorwaarden waar je aan moet voldoen. De bestemmingen waar wij naar toeleiden zijn dus: scholing, financieringsmogelijkheden, extra begeleiding, loopbaanadvies en werk.

Persoonlijke begeleiding en overzicht in het digitale doolhof van mogelijkheden

Met de routeplanner willen wij overzicht faciliteren voor burgers, overzicht in ontwikkelrichtingen. Een heldere route in de vele dwaalpaden van het digitale landschap. Dit adviseert de SER in het rapport over leven lang ontwikkelen als voorwaarde om een leven lang te kunnen ontwikkelen. 

Op deze route bieden wij hulp en advies bij het doorlopen van individuele loopbaanroutes. Door partijen te koppelen en de inzet van slimme techniek. Zo kan de loopbaanroute afgestemd worden op de persoonlijke behoeftes en voorkeuren die ook weer kunnen veranderen. 

Niet alleen de ondersteuning van werknemers is hierin belangrijk, ook ondernemers in het MKB kunnen hierin begeleiding en een ondersteunend systeem voor gebruiken. 

Pilot. Routeplanner Digitaal Vaardig


Test alle elementen van het systeem

In de pilot Digitale Inclusie test de werkgroep alle elementen welke een rol spelen in het ondersteunen van gebruikers binnen de route. De hypothese hierbij is dat wanneer je lean and mean test, je daarna kunt opschalen en alle spelers in het veld kunt aansluiten.  

Wil je meer weten over de pilot download dan het volledige rapport met de opzet en eerste bevindingen.

Meedoen? Sluit je aan en mail ons via antje@alledaags.nl


Download het hele rapport met de eerste bevindingen


Alle deelnemers van de werkgroep

Dit is een overzicht van alle partners van het project Digitale Inclusie, waaronder de Provincie Groningen, Alledaags, Elphas, Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.